Opstarten…

De start van De Krachtcentrale Hoogkerk is begonnen bij Feikje Kenter. Zij is de initiatiefnemer en na lange tijd met ideeën rondgelopen te hebben, dacht ze: ‘ik moet het gaan doen.’ Na de oproep in de ondernemersgroep Hoogkerk wie nog meer een werkplek nodig heeft, is de eerste bijeenkomst geweest op 13 februari.

We startten de vraag met: “wat is jouw droomwerkplek?”, verschillende antwoorden kwamen er naar voren, het belangrijkste: “het moet dichtbij zijn, midden in de leefomgeving”. Feikje haar droomwerkplek is het voormalig Steelande pand aan de Verbetering 1. Een hoog prijskaartje met een hoger sociaal maatschappelijke meerwaarde.

Er was al één ding zeker tijdens de eerste bijeenkomst, Marcella gaat het plan schrijven. Zij is bezig met afstuderen aan de opleiding International Lifestyle Studies. Afspraken werden er gemaakt met G. Recerveur van de Gemeente Groningen, een afspraak in de Pijp in Groningen, een werkplek waar je betekenisvol kan ondernemen en een nieuwe afspraak met alle ondernemers op 6 maart.

Vanaf hier begint dan ook onze zoektocht naar de mogelijkheden voor het concept van de Krachtcentrale, naar meer ondernemers die zich willen aansluiten bij de Krachtcentrale en natuurlijk de mogelijkheden voor de koop van het voormalig Steelande pand aan de verbetering 1, dat adres… dat zegt toch genoeg.