Sterk Hoogkerk

Kernwoorden: impact ondernemen, betaalde buurtinitiatieven, ontmoetingsplaats, sociale cohesie, positieve gezondheid, Krachtcentrale Hoogkerk, shop-in-shop, synergie door wederdiensten

Sociaal sterk door krachten te bundelen

Hoogkerk is een plek voor ontluikend ondernemerschap. Er lopen veel mensen rond die iets willen betekenen voor de medemens in de wijk. Maar het hele plaatje moet kloppen, dus ook het business model… Helaas komen veel initiatieven niet van de grond, want iedere ondernemer denkt nog teveel voor zichzelf en de krachten worden niet gebundeld.

Toekomstvisie Sterk Hoogkerk
Hoogkerk bruist van sociaal ondernemerschap. Kleinschalige ondernemers hebben elkaar gevonden en bieden services aan voor bewoners, zoals buurtmaaltijden, koffie met een gesprek, honden uitlaat, katten oppas, ouderencontact, repaircafé, creatieve workshops en yoga. Er is kruisbestuiving tussen de initiatieven, waardoor iedereen een aanmerkelijke kostenbesparing realiseert. De gezamenlijke aanpak brengt ‘schwung’ in het geheel. De ondernemers hebben via een shop-in-shop model een investeerder bereid gevonden om een ruimte te verhuren die flexibel in te richten is. Elke week ziet het centrum er anders uit, want er is een wisselende agenda. Mensen uit de wijk laden zich op met een bezoek aan dit levendige buurtcentrum.

Voor het zover is, zijn echter enkele enkele belangrijke transformaties nodig. Veranderingen komen namelijk niet vanzelf, maar moeten gedragen worden door de mensen die geloven in het belang van een systeeminnovatie in Hoogkerk.

Is Hoogkerk klaar voor systeemverandering?
Er is reeds een interessant initiatief opgestart in Hoogkerk: De Krachtcentrale. Initiatiefneemster Feikje Kenter woont in Hoogkerk en ziet de noden van de mensen om haar heen. Ze ontmoet veel mensen die willen ondernemen. Ze heeft IcNetworks uitgenodigd om haar te ondersteunen bij de ontwikkeling van De Krachtcentrale. De challenge Sterk Hoogkerk is bedoeld om de ontwikkeling van De Krachtcentrale te ondersteunen. IcNetworks voegt dus iets toe aan een bestaand project! We zien het als onze rol om de bezieling te organiseren en bewaken bij De Krachtcentrale.

Oppervlakkig gezien lijkt het basisidee van De Krachtcentrale eenvoudig. Mensen in een wijk kunnen er voor elkaar zijn en een kleine ‘wijkeconomie’ opbouwen. Maar nader beschouwd zijn er in de samenleving allemaal mechanismen (perverse prikkels) die een logisch idee frustreren. Hoewel er op het gebied van ondernemerschap voor de initiatiefnemers in Hoogkerk volop uitdagingen zijn, zit daar niet de grootste challenge. Die zit in de maatschappelijke uitdaging:

“Hoe zorg je ervoor dat een wijkeconomie tot bloei kan komen? Hoe kan goed bedoeld sociaal beleid leiden tot concrete initiatieven die burgers en ondernemers daadwerkelijk BLIJ maakt? Dat iedereen de kans krijgt om zijn of haar eigen DROOM waar te maken, terwijl ondertussen een dorp zoals Hoogkerk er beter van wordt?”

Ben Jij klaar voor de start?
Spreekt de visie op Sterk Hoogkerk jou aan? Zou jij aan De Krachtcentrale willen bijdragen, als vrijwilliger, beleidsmaker, ondernemen of investeerder? Wil jij met jouw kennis en kunde een bijdrage leveren aan het realiseren van deze maatschappelijke transformatie? Zo ja, dan biedt de community Sterk Hoogkerk precies wat je zoekt. IcNetworks brengt gelijkgestemden bij elkaar en faciliteert de processen om het innovatiepotentieel om te zetten in concrete resultaten.

Lid worden van deze community
De community Krachtcentrale Hoogkerk is er in de eerste plaats voor jou. Heb jij het idee dat de ideeën, kennis en mensen van deze bezielde community jou verder kunnen helpen in het realiseren van jouw eigen wensen en ambities? Wordt dan gratis lid van deze community en meld je aan.

IcNetworks is een open community; iedereen is welkom. Als lid van de community krijg je een persoonlijk profiel. Hierin geef je aan wat jouw rol is binnen de community. De Tzolkin tijdzegels spelen hierin ook een belangrijke rol.

Ga naar Registreren om je in te schrijven voor één of meer van de communities. Je krijgt pas toegang tot het community gedeelte van de website, nadat je in real life kennis hebt gemaakt met een medewerker van IcNetworks.