Handig in de buurt

Locatiebeheerder(s) – De Hoogte – Vinkhuizen – Hoogkerk
Voor deze functie geldt dat je in de betreffende wijk woonachtig bent en op werkdagen 2 of meerdere dagen tussen 10-12 uur aanwezig bent.

1. Intro – wie zijn wij?

Handig in de buurt is een non-profit organisatie die diverse activiteiten op buurtniveau doet.
Activiteiten gericht op inclusie van burgers die door fysieke, psychische en financiële belemmeringen niet (of nog) goed allerlei praktische zaken zelf kunnen doen?
Een belangrijk onderdeel is: ‘Mijn Gereedschapskist Groningen’ een soort van bibliotheek van gereedschappen, die we verzamelen bij particulieren en bedrijven. Wij stellen ze gratis beschikbaar voor de burgers in de wijk. Op dit moment zijn er 3 locaties en we gaan naar 7 in de Gemeente Groningen.
Daarnaast helpen we de bovenstaande doelgroep door grofvuil weg te brengen, kleine huis/tuinklusjes te doen etc.

2. Wie zoeken we?

We zoeken mensen voor diverse activiteiten en functies.
We kunnen het invullen als vrijwilligerswerk of als participatiebaan.
Van belang is het dat je enthousiast bent en een sociaal hart hebt voor de doelgroep en hiervoor van betekenis wilt zijn.

Wij zoeken mensen ongeacht leeftijd, achtergrond en eventuele beperkingen. Belangrijker is het passen binnen ons team en het verbonden voelen met onze doelgroep. De rest komt wel in orde.
Daarnaast kun je bij ons vrijwilliger worden vanaf 4 uur per week, waarbij we de taken afstemmen op jou talenten en tijden in overleg worden afgesproken.

3. Wat ga je doen?

Als je reageert op een specifieke vrijwilligersvacature, dan maak je een afspraak met ons en spreken we de werkzaamheden door. Als je graag vrijwilligerswerk wilt doen, maar nog niet weet wat, dan kunnen we samen met je kijken waar je interesse ligt en wat er in onze organisatie mogelijk is. De invulling van het vrijwilligerswerk kan ook als participatiebaan ingevuld worden.

4. Wat hebben we je te bieden?

Je komt te werken bij een toffe club mensen die zich in willen zetten voor anderen die het minder getroffen hebben.
Je doet ervaring op, bent volwaardig onderdeel van het team en je kunt jezelf ontwikkelen en krijgt hier begeleiding bij.
We kijken niet naar wat je niet kunt, maar wat je wel kunt.

Geïnteresseerd en meer weten?
Neem even contact op voor een afspraak.
Conny Eldering – 06-44944924 of info@handigindebuurt.nl